Reiki

Behandeling voor lichaam, ziel en geest

 

Rust, ontspanning, vernieuwing, inzicht en bevrijding zijn het spontane gevolg van levensenergie die terug heerlijk door jouw lichaam stroomt.

 

Reiki is Leven

Reiki is een Japanse, natuurlijke helingswijze, herontdekt en ontwikkeld door Priester en Dokter Mikao Usui Sensei (1865-1926). Het is een pure, zachte en natuurlijke vorm van heling. 

Een Reiki-behandeling gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het doorgeven van universele energie wordt dit vermogen gestimuleerd en kan heling en herstel optreden.

Reiki betekent universele, spirituele energie, of universele levenskracht. Levensenergie dient rijkelijk aanwezig te zijn en te stomen door ons hele lichaam. 

In een gezond lichaam kan levensenergie vrij stromen. Je voelt je vrij, creatief en gelukzalig.

Alles is energie, ook je lichaam

Reiki is een helende en herstellende energie die gedachten, gevoelens en lichaamsprocessen die zich om welke reden ook afgescheiden hebben van het geheel, terug in gezonde verbinding brengt.

In een gezond en evenwichtig lichaam is voldoende energie aanwezig, en kan ze vrij stromen en communiceren. Het lichaam verkeert dan in een staat van homeostase, of zelfherstel en is in staat zichzelf in balans te houden. Ook gedachten en emoties zijn in deze toestand rustig, evenwichtig en positief. Ontgifting van toxische gedachten, gevoelens en fysieke toxines vindt plaats.

Wat in onze kinderjaren ooit stromende energie was, heeft zich ten gevolge van toxische gedachten, gevoelens, ervaringen en omstandigheden omgezet in compacte stilstaande materie. Hierin ligt een belangrijke oorzaak van een (immuun)systeem dat chronisch compromissen sluit waardoor tal van belemmerende symptomen en condities kunnen optreden.

In ons lichaam zijn ook alle herinneringen aan vroegere ervaringen opgeslagen. Belangrijk zijn onder meer de niet-geïntegreerde emotionele inprentingen, die onbewust en ziekmakend in ons aanwezig zijn. Vragend om aandacht, tot wij ze kunnen zien, accepteren en zo integreren. Zo hervinden we stap voor stap terug onze heelheid. Dit is geen moeizaam en per definitie lang proces. Heling en herstel gebeurt spontaan en geeft je je innerlijke rust, vrijheid en creativiteit terug.

Een Reiki behandeling ondersteunt dit proces van ontspanning, bewustwording en zelf herstel zeer diepgaand en oorzakelijk.

 

Hoe

De Reiki behandelaar voorziet jouw hele systeem terug van Reiki-energie, levenskracht en intelligentie. Jouw zelfhelend vermogen gaat hiermee aan de slag. Daar waar blokkades zijn komt de stroom terug op gang. De Reiki vloeit naar waar het nodig is. Je ontvangt net zoveel energie als je op dat moment nodig hebt om dit herstelproces op gang te brengen en te ondersteunen. Dit proces verloopt zeer comfortabel. Je hoeft er niets voor te doen, het gebeurt spontaan.

 

Behandeling

Een Reiki behandeling duurt een uur tot anderhalf uur. We starten met een kort gesprek over de situatie, de klacht waarmee je te maken hebt. Vervolgens ga je in een veilige, comfortabele context liggen op de behandelingstafel. Kleren worden aangehouden. Na een korte meditatie om tot rust te komen wordt de Reikistroom al dan niet via handoplegging aangeboden aan bepaalde zone’s waar spanning en blokkade zit. Je kan ze in je lichaam voelen stromen en in diepe rust en ontspanning gaan. Na de behandeling maken we nog even tijd voor ervaring en uitwisseling met een glas zuiverend water. De behandeling brengt namelijk vele balancerings- en ontgiftingsprocessen op gang.

Een Reiki behandeling is € 50 per uur en € 75 voor anderhalf uur.

Het kan afhankelijk van de vraag of situatie aangewezen zijn om een traject van verschillende sessies te ontvangen.

 

Ervaar de gelukzaligheid van een Reiki behandeling

Klachten en symptomen

Je kunt terecht voor onder andere:

Lichamelijk:

 • Pijn: als hoofd-, rug-, schouder-, nek- en buikpijn
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Stress
 • Chronische aandoeningen
 • Bij ernstige ziekten en aandoeningen kan deze therapie een aanvullende werking hebben.

Emotioneel:

 • Depressie
 • Lusteloosheid
 • Burn-out
 • Angst
 • Rouwverwerking

Geestelijk:

 • Hooggevoeligheid
 • Onzekerheid
 • Ontwikkelen van intuïtie
 • Behoefte aan meer bewustwording